Zonnepanelen veilig installeren

Zorgdragen voor een veilige én optimaal renderende installatie is essentieel. Daarom is er de Scope 12 keuring.  

Easyduurzaam zorgt voor het juiste advies én nodige veiligheid.

Veiligheid voor alles

Een veilige én optimaal renderende installatie is essentieel.

Als je handig bent en geen hoogtevrees hebt is het natuurlijk eenvoudig om zelf je zonnepanelen te plaatsen. Er zijn tegenwoordig eenvoudig complete doe-het-zelf-sets te koop en er zijn natuurlijk ook goedkope aanbieders voor de installatie. Het installeren is geen rocket-science. 

Maar zorgdragen voor een veilige én optimaal renderende installatie dat is een ander verhaal. Daarom is er de Scope 12 keuring. Goed om te weten: voor sommige verzekeringen is deze keuring zelfs verplicht gesteld. 

Keuring op veiligheid

Natuurlijk wil je zeker weten dat alles in orde is. Helemaal als het gaat om je zonnestroominstallatie. Je wil niet bij iedere herfststorm met samengeknepen billen hopen dat je panelen niet wegwaaien. Je wil niet het risico lopen dat je dak instort door het gewicht, en óók niet dat je zonnepanelen brand veroorzaken door een elektrisch probleem. Veiligheid voor alles!

Op verzoek van je verzekeraar

Om je huis of bedrijfsgebouw te verzekeren is het soms verplicht om je zonne-installatie regelmatig te laten keuren. Dit gebeurt dan 1x in de 4 jaar. Altijd slim. Want als er iets niet in orde is wil je dat snel weten en oplossen. Zo voorkom je verdriet en materiële schade. De keuring is (nog) niet verplicht.

De rol van de installateur

Als installateur zorgen wij ervoor dat je zonnestroominstallatie vanaf het eerste moment voldoet aan de eisen. Vanaf de zonnepanelen tot het koppelpunt met de netbeheerder, alles wordt nauwkeurig gecheckt op brandrisico’s en elektrische veiligheid. 

Heb je al een installatie en wil je deze laten keuren?

Ook dat kan bij ons, wij laten de inspectie uitvoeren door een SCIOS-gecertificeerd bedrijf. En dan verblijden we je ook direct een gebenchmarkt advies over het rendement van je panelen. Hoe goed doen ze het nu eigenlijk? Wanneer is er (weer) onderhoud nodig?

Ga jij ook voor veiligheid?